Retrofit Schroefconveyor

Entecom Systems heeft de nodige uitgebreide engineering capaciteiten gekoppeld aan de kennis van en ervaring met verschillende slijtvaste staalsoorten zoals Hardox®, Creusabro® en Carbide legeringen. We investeren in mensen en machines voor de specifieke behandeling van deze staalsoorten en bijhorende hardoplas toepassingen.Dit maakt van ons de ideale partner voor de retrofit van al uw schroefconveyors zowel in de sector van de afvalverwerking en-verbranding met zijn typische eisen naar hoge temperatuur, impact en sleet bestendigheid als in de voedingssector met zijn meer specifieke eisen qua chemische inertheid.

Afhankelijk van het algemene slijtagebeeld kunnen we kiezen voor een herstelling online op site of in onze werkplaatsen. We verzorgen daarbij ook in samenspraak de dé- en montagewerkzaamheden, transport etc.

De herstellingen omvatten mogelijks:

  • herstellen van de bestaande schroeflinten door oplassen van een nieuwe pantser laag/ hardoplas (schets 1) op de flanken en/of kop
  • wegsnijden oude schroefvoet en volledig opbouw van nieuwe schroeflinten (foto 1)
  • herstellen van de as door oplassen van carbide afschermkappen (foto 2)
  • herstellingen aan of ombouw van de trog om uitbouw, vervang en/of herstellingen makkelijker toe te laten
  • alle randapparatuur; lagers, astappen, trog, aandrijving, …

Voor deze online herstellingen op site worden de onderdelen maximaal voorbereid in onze werkplaatsen ten einde de down time maximaal te beperken. Schroeflinten worden geplooid in secties van 180° (foto 1), afschermkappen voor de as worden gefabriceerd in handelbare secties met uitsparingen voor proplassen etc. . Hierdoor kan u met een minimum aan inspanningen en down time van uw bestaande installatie de levensduur optimaal verlengen. 

Verder zijn we specialisten in het aanbrengen van slijtvaste technische coatings (polymeren) (foto 3) uitermate geschikt voor de voedingssector en het aanbrengen van een slijtvaste laag door thermal spray (foto 4 & 5).

 Uiteraard ontwerpen en bouwen we ook complete nieuwe schroefconveyors. We verzorgen daarbij het totaalplaatje of we werken à la carte, u kiest. Het totaalplaatje omvat dan mogelijks de engineering, fabricage, demontage van de bestaande schroef, montage van de nieuwe schroef en eventueel een verder onderhoudscontract.